Zmluvné podmienky

§1 Fogalmak

1. A szolgáltató – Alu-felni.eu – A szolgáltató székhelye: Auto Lux DS ul. Záhradná ulica 524, 930 21 Jahodná, Cégjegyzékszáma: 50978497 A szolgáltató elérhetősége: info@alu-felni.eu

2. Webáruház – www.alu-felni.eu a szolgáltató honlapján keresztül rendelhet a vásárló.

3. A vásárló – mindenki, aki rendel a www.alu-felni.eu webáruházban.

4. A fogyasztó – olyan magánszemély, aki nem folytat vállalkozási, üzleti vagy szakmai tevékenységet.

5. Áru – a www.alu-felni.eu című honlapon hozzáférhető termékek, elsősorban alufelnik, tartozékok és kiegészítők.

6. Rendelés – a vásárló nyilatkozata, arról, hogy a termék megvásárlásakor szerződéses kapcsolatba kíván lépni a webáruház zal, a termék és a termék mennyiségének a feltüntetésével.

§2 Általános rendelkezések

1. A jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák a termék megvásárlásakor adásvételi szerződéses kapcsolatba lépő Szolgáltató Auto Lux DS ul. Záhradná ulica 524, 930 21 Jahodná, cégjegyzékszáma: 50978497 és a Vásárló jogait és kötelességeit, a szerződés tárgyát a Szolgáltató webáruház honlapján keresztül történő vásárlások képezik. A Szolgáltató elérhetősége: Email: info@alu-felni.eu
Telefón: +36 202 995 996

2. A szerződő felek abban állapodtak meg, hogy a Vásárló a megrendel Szolgáltatónak történő elküldése által elfogadja az Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseit és ezek irányadóak lesznek a Szolgáltató bármilyen más további webáruházunkban létrejött adásvételi szerződésre (a továbbikaban „szerződés”) is, ezek alapján a Szolgáltató leszállítja a Vásárló által megrendelt terméket, és ez vonatkozik minden Szolgáltató és Vásárló között létrejött szerződésre, főleg a termékre vonatkozó panaszokat illetően.

3. Az Általános Szerződési Feltételek a szerződés elválaszthatatlan részét képezik. Abban az esetben, ha Szolgáltató és Vásárló írásbeli szerződést kötnek egymás között, és a rögzített feltételek nem egyeznek meg az Általános Szerződési Feltételekkel, a szerződésben rögzített feltételek irányadóak.

4. A Szolgáltató által üzemeltetett webáruházban szereplő terméklista, a szokványos termékkatalógus tartalmát illetően, a Szolgáltató nem garantálja termékek azonnali hozzáférhetőségét. A termékek hozzáférhetősége a vásárló általi lekérdezés után kerül megerősítésre.

5. A Szolgáltató által üzemeltetett webáruházban a Vásárlónak küldött rendelés visszaigazolástól számított 24 óráig, a Szolgáltató garantálja termékek rendelkezésre állását, beleértve a termék árát is.

6. Ha a megrendelt termék mennyiség nem egyezik meg a kiszállított mennyiséggel, a Vásárló köteles kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal.

§3 Áru minősége

Az ajánlatban szereplő alufelnik újak. A kínálatunkban található összes alufelni korszerű termék, mely egyenesen a gyártótól érkezik. A webáruházunkban szokványos minőségű terméket kínálunk, a tövénynek megfelelő teljes körű szavatossággal együtt. Minden 36 hónapnál korábban gyártott alufelni új alufelniként kerül eladásra.

§4 Áru megrendelése

1. Áru rendelési lehetőségek:
– webáruházban, elektronikus rendelés (on line)
– telefonon
– e-mailben (email cím: info@alu-felni.eu)

2. Az áru megrendelését webáruházunkban a termék kosárba tételével és további útmutatások követésével webáruházunk oldalain történik.

3. A Vásárló a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap e-mailben, mely tartalmazza a szerződés feltételeit (ez a webáruházunkon keresztüli rendelésekre érvényes).

4. Hibás vagy hiányos online rendelés esetére, a Szolgáltató megkívánja a Vásárlótól a telefonszáma vagy email címe megadását a rendelésben, ami a Vásárlóval történő kapcsolatfelvételre és rendelésegyeztetés céljaira szolgál.

5. A rendelés módosítására csak az áru kiszállítás előtt lehetőséges. A módosítás esetén, ezt telefonon vagy e-mailen keresztül kell a Szolgáltatóval tudatni.

§5 Szállítási díj

Szállítási díj – 7600 Ft

§6 Fizetési feltételek

Fizetési módok:

 • Átvétel előtt: banki átutalással az e-mailben megadott számlára
 • Átvételkor: á futárnál
 • Ha a Vásárló átvétel előtt, 10 napon belül a rendelés visszaigazolástól, nem rendezi a számlát, a Szolgáltató jogosult a Vásárló foglalását törölni és a rendelését érvényteleníteni. Egyben az üzleti kapcsolat a Szolgáltató és a Vásárló között megszűnik.
  Minden küldeményben megtalálható a megrendelés számlája (bizonylat) is. Számláz ásra kerül a megrendelt áru és az esetleges szállítási díj.
  Minden tételnél az érvényes ár található, ezek az árak kizárólag az alu-felni.eu című webáruházban érvényesek.
  A Szolgáltató az árváltoztatás jogát fenntartja.
  A Szolgáltató vállalja, hogy a rendelés időpontjában érvényes, a honlapo szereplő áron adja el termékét a Vásárlónak.

§7 A rendelések feldolgozása és teljesítése

1. A Vásárló köteles aktuális és valós adatokat megadni. Hiányzó vagy hibás adatok meghiúsíthatják a megrendelés teljesítését.

2. A rendelés feldolgozásáról e-mailben kap tájékoztatást a Vásárló.

3. A rendelés teljesítésének állapotát telefon vagy e-mail útján is ellenőrizheti a Vásárló.

4. A rendelést a Szolgáltató a futárszolgálattal szállíttatja ki.

5. Általános teljesítési határidő, a szerződés keltezésétől számított 3 – 4 munkanapot jelenti. A szállítási idő maximum 30 nappal meghosszabbítható, amennyiben a megrendelt áru külföldi raktárban található, de a Vásárlót erről értesítjük.

6. A Vásárlónak elektronikus formában, a megadott e-mail címre kézbesítjük a bizonylatot (számlát)“

§8 Átvétel – a csomag megvizsgálása

A vásárló köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Ezután a Vásárlónak a lehető leghamarabb értesítenie kell a Szolgáltatót. Ha a futár megtagadja kézbesítéskor a csomag megvizsgálását vagy a jegyzőkönyv felvételét, célszerűfeljegyezni a futár személy adatait (név, telefonszám) és lehető leghamarabb értesíteni a Szolgáltató ügyfélszolgálatát.

§9 Elállási jog (az áru visszaküldése 14 napon belül)

1. A fogyasztóvédelmi törvény, távértékesítésre vonatkozó, fogyasztói szerződésről szóló a bekezdés szerint a termék kézhezvételétől számított 14 (tizennégy) munkanapon belül elállhat a vásárlástól a Vásárló, a Vásárlót az elállással kapcsolatosan indokolási kötelezettség nem terheli. A Vásárló elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató címére késedelem nélkül sértetlen és használatlan állapotban visszaküldeni (a gumiabroncs esetén: a gumiabroncs nem lett felszerelve a keréktárcsára/kerékre, az alufelni esetén: az alufelnire nem lett felszerelve, illetve gumiabroncs vagy az alufelni nem lett felszerelve a gépkocsira).

2. A Vásárlóaz elállási jogát a Szolgáltató nak küldött írásbeli nyilatkozatával érvényesítheti, a nyilatkozat formáját a Szolgáltató határozza meg. A Vásárló az elállás érvényesítéséhez, köteles az elállási nyilatkozatot 14 napon belül elküldeni a Szolgáltatónak.

3. Az Általános Szerződési Feltételek fenti pontja szerint az elállási nyilatkozatmagába foglalja a vásárló azonosító adatait, a rendelés számát és keltét, az áru pontos leírását, a kifizetett összeg visszatérítés módját, elsősorban a bankszámla számát és/vagy postacímet.
A szerződés elállással egyidejűleg a Vásárló köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató címére késedelem nélkül visszaküldeni beleértve tartozékok és kiegészítőket, dokumentációt, utasítást, garancialevelet, számlát stb. eredeti csomagolásban értékbiztosított csomagként.

4. Az összeg visszatérítési garancia érvénytelen., ha a visszaküldött áru károsult vagy használat jeleiészlelhetőek rajta.

5. Abban az esetben, ha Vásárló a szerződéstől eláll és visszaküldi az árut a Szolgáltatónak, mely lezárt eredeti csomagolásban van és nem károsult vagy hiányos, a Szolgáltató visszatéríti a kifizetet vételárát, mely a szerződés visszaigazolásban szereplő vételár, vagy annak egy része, a termék visszaérkezését/vagy az elállási nyilatkozat beérkezését követő 14 napon belül, a Vásárló bankszámlájára történő banki átutalással.

6. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket 15 EUR/csomag (2 alufelni).

§10 JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK

 1. Az alufelnik felszerelése csak minősített gumiabroncsra és autószervizekben lehetséges.
 2. A gumiabroncs felszerelése előtt szükséges ellenőrizni:
 • alufelni épségét
 • alufelni alkalmassága az autómodelljéhez (az elülső és hátsó tengelyekre szerelt alufelni mozgását semmi sem akadályozhatja)
 • a megrendelt és kiszállított alufelnik azonosságát
 1. A gumiabroncs felszerelése előtt, centírozógépen ellenőrizni kell az alufelnit, ellenőrizni kell továbbá, hogy a szállításkor nem érte-e károsodás.
 2. Meg kell tisztítani az alufelni felületét és szerelési felületeket.
 3. 50 – 100 km után szükséges ellenőrizni a csavarok/anyák meghúzottságát.
 4. Az alufelni tisztítása csak tiszta vízzel engedélyezett. Bármilyen vegyi anyagok használata tilos, mert károsíthatja az alufelni fedőrétegét, így értéktelenné teheti az alufelnit. A tisztításnál ne használjon kemény felületű segédeszközöket, megelőzi a mechanikus károsodást.
 5. Az alufelni tárolása tilos, nedves és szellőzetlen helyeken, megelőzi az alufelni oxidálást.
 6. Becsiszol vagy króm kivitelű alufelnik nem alkalmasak a téli időszakra, mert a só, maró hatása károsítja őket.
 7. Ha nem tartja be a fenti utasításokat, akkor károsodhatnak az alufelnik.

A fenti eljárások megszegése esetén megszűnik a reklamációs joga.

§11 Szavatosság és ügyfélpanasz

Általános jótállási feltételek:

1. Alu-felni.eu kétéves szavatosságot vállal az eladásra kerülő árura, az áru átvétel időpontjától.

2. Szavatosság felelőssége a termékhibákra vonatkozik.

3. Az Alu-felni.eu webáruház termékeire az Alu-felni.eu vagy gyártó szavatosság érvényes.

4. A gyártó szavatossági felelőssége a minőség szempontból, a minőségi követelményekkel összhangban, a felmerülő rejtett hibákra vonatkozik.

5. A Szolgáltató mentesül szavatossági kötelezettsége alól, ha károsodást, olyan külső okok előidézik mint: mechanikus károsodás, csapadék miatti károsodás, szabványok valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti szerelési vagy üzemeltetési hibák, vagy vis maior esetében.

6. A vásárló köteles a reklamált árut olyan helyen tárolni, ahol nem semmisülhet meg, nem fordulhat elő alakváltozás vagy olyan más nemkívánatos változás, ami meghiúsítaná a Vásárló igényeinek a Szolgáltatóval szembeni érvényesítését.

Panaszkezelés rendje:

1. Amennyiben Vásárlónak panasza van a hibás termékre, úgy panaszát írásban (e-mail: info@alu-felni.eu) posta vagy telefon útján közölheti.

2. A termék minőségével kapcsolatos panaszhoz szükségesek a következő iratok:

 • Hiánytalanul kitöltött panaszűrlap, a hibás áru pontos leírásával
 • Számla vagy nyugta másolata

3. A Szolgáltató az Általános Szerződési Feltételek alapján, a Vásárló saját aláírásával ellátott, hiánytalanul kitöltött űrlapja alapján a beérkezés napjá, tól kezdi el a panaszkezelés eljárását.
Az info@alu-felni.eu címre kell küldeni az űrlapot.

4. Az űrlap beérkezését követően a Szolgáltató intézi a hibás áru átvételét és szakvéleményre küldését. A panaszkezelési eljárás, a hibás áru átvétele napjától számítva kezdődik.

5. A hibás áru átvételkor a futárszolgáltató köteles a Vásárlónak átvételi elismervényt kiállítani. Ez az elismervény bizonyítéka az áru átadásáról. Az elismervény hiányát jelenteni kell a Szolgáltatónak.

6. Az ügyfélpanasz elismerése esetén az Alu-felni, visszafizeti a Vásárlónak a teljes vételárat. Az ügyfél panaszának részbeni elismerése esetén, meghatározott százalék levonásra kerül a vételárból, és ezt az összeget küldjük el. A reklamációval kapcsolatos további Vásárló igények ki vannak zárva.

7. Abban az esetben, ha az ügyfélpanasz jogosulatlan, a Vásárló köteles a hibás áru átvételével és esetleges megsemmisítésével járó költségeket megtéríteni a Szolgáltatónak, az ügyfélpanasz eredményével elküldött levélkézbesítési napjától számított 7 munkanapon belül. Abban az esetben, ha a Vásárló nem jelöli be másként az űrlapban, ugyanúgy 7 munkanapon belül az áru megsemmisítésre kerül, ezzel összefüggő költség a vásárlót terheli.

8. Ha az összeget nem téríti meg, az az adóssal szembeni bírósági eljáráshoz vezet.

9. Abban az esetben, ha az álláspontok nem egyeznek meg, mind két félnek a hibás áruval kapcsolatban lehetősége van, független intézménytől szakvéleményt kérni.

10. Az ügyfélpanasz eredményéről a vásárló. A bekezdése a Fogyasztóvédelemről szóló törvény szerint, az ügyfélpanasz eljárás nem haladhaja meg a 30 nap.

11. A javítás vagy csere késése során nem várható az Alu-felni.eu-tól semmilyen kártérítést.

Mennyiségi és minőségi ügyfélpanasz szabályzatok beadása és kézbesítése:

1. A csomagok kézbesítéskor a cég minden esetben kéri a csomagépségének, súlyának és a csomagok mennyiségének a megvizsgálását, továbbá annak ellenőrzését, hogy a küldemény tartalma megegyezik e rendelés tartalmával.

2. Mennyiségi hiány vagy csomagsérülés esetén, ezeket rögzíteni szükséges a csomagszállító képviselője jelenlétében és haladéktalanul értesíteni kell erről a Szolgáltatót.

3. Abban az esetben, ha sérült vagy hibás az áru, az átvétel elutasítását vagy jegyzőkönyv felvételét kérjük a futár jelenlétében, a jegyzőkönyv másolatát megőrizni és egyben értesíteni a Szolgáltató ügyfélszolgálatot a probléma min előbbi megoldása céljából.

4. Az Alu-felni.eu számára küldött ügyfélpanasz tartalma:

 • Írásbeli nyilatkozat a csomag átvétel elutasításáról, a rendelés számával és keltével
 • A szállítással megbízott futár jelenlétében felvett jegyzőkönyv, amely igazolja a hibákat az átvet sérült csomag kapcsolatban.

5. Ha a sértetlen csomag átvétele után, a csomag felbontáskor hiányosságot észlel, akkor kérjük, hogy értesítse az ügyfélszolgálatunkat.

6. Abban az esetben, ha nehézségek adódnak a csomag átvételkor, vagy a futár visszautasítja a jegyzőkönyv felvételét, írja le a futár személyi adatait – név, vezetéknév és telefonszám. Kérjük, hogy minél előbb továbbítsa az adatokat az ügyfélszolgálatunknak a probléma gyors rendezése érdekében.

7. Ha a meghatározott határidőn belül nem tesz panaszt, akkor feltételezzük, hogy az átvevő átvette hiánytalanul a megrendelést.

RSO (Online Dispute Resolution) Alternatív vitarendezési eljárás

A 2013. május 21. keltezésű, az Európai Parlament és a Tanács 524/2013/EU által hozott rendelet 14 cikk 1-2 bekezdése értelmében kötelességünk tájékoztatást adni az alternatív vitarendezési eljárás lehetőségéről.

RSO az online vitarendezés egyszerű, hatékony, gyors és költségkímélő megoldást kínál a fogyasztók és kereskedők között.

Ennek a rendeletnek az Unióban tartózkodási hellyel rendelkező fogyasztók által az Unióban székelő kereskedőkkel szemben, internetes ügyletekből fakadó kezdeményezett jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezését teszik lehetővé.

A panaszos fél az online vitarendezési platformhoz a panaszok bejelentésére szolgáló elektronikus űrlap kitöltésével nyújthat be panaszt: https://ec.europa.eu/consumers/odr/.
Alu-felni.eu fenntartja az elutasítási jogát az alternatív vitarendezési eljárások alkalmazását a fogyasztókkal felmerült viták rendezésére.
Egyben felhívjuk a fogyasztó figyelmét arra, hogy az Alu-felni.eu webáruházban az info@alu-felni.eu e-mail címen érvényesítheti a megvásárolt áru val kapcsolatos igényeit.

§12 SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE/SZERZŐDÉSEK MEGŐRZÉSE

1. A Szolgáltató a Vásárló személyes adatait, kizárólag a megkötött szerződésekből származó jog és kötelezettség teljesítéssel kapcsolatban gyűjti és kezeli. A Szolgáltató elküldheti a Vásárló email címét az alu-felni.eu portál üzemeltetőjének vásárlói elégedettség mérése céljából.

2. A vásárlói elégedettség kérdőívet az alu-felni.eu küldi szét.

3. Az alu-felni.eu nem küldhet más email-t és nem továbbítható a Vásárló e-mailje harmadik félnek. A Szolgáltató a Vásárló személyes adatainak másféle kezeléséhez, a Vásárló hozzájárulása szükséges.

4. A személyes adatainak szolgáltatása önkéntes. A Vásárló joga bármikor a beleegyezését írásban visszavonni, kérelmezheti az adatkezelőnél tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, személyes adatainak helyesbítését, személyes adatainak törlését vagy zárolását. Ha a Vásárló nem kívánja, hogy a személyes adatait a Szolgáltató tovább kezelje az adatbázisában, a Vásárló kötelező írásbeli kérvényt elküldeni a Szolgáltatónak.

5. A Szolgáltató és Vásárló közti szerződésekhez, harmadik személy nem férhet hozzá.

§13 ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

1. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani az Általános Szerződési Feltételek. Az Általános Szerződési Feltételek módosítások írásbeli tájékoztatási kötelezettsége teljesítet,ha a Szolgáltató ezeket közzéteszi a webáruház oldalaikon.

2. Abban az esetben, ha szerződés írásbeli formában jött létre, akkor a szerződés bármilyen módosításait írásbeli formában szükséges rögzíteni.

3. A jelen Általános Szerződési Feltételek nem szabályozott kérdésekre, a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvre, továbbá a az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról, a belső piac állami felügyelete a fogyasztóvédelem ügyeiben szóló törvény, a törvényre vonatkozó rendelkezései és összefüggő egyes törvények módosításai valamint Fogyasztóvédelem a távollévők között kötött szerződésekről és az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről szóló törvény.

4. Vásárló szerződéskötés pillanatában, az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

5. Vásárló a rendelés elküldésével megerősíti, hogy az Általános Szerződési Feltételek elolvasta és teljes mértékben egyetért velük.

Naše webové stránky používajú súbory cookie, aby poskytli lepšiu užívateľskú skúsenosť. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť